Магазин тимчасово не працює

Чим корисна мікрозелень

Популярним світовим трендом здорового харчування стало вирощування мікрозелені. Мікрозелень - це молоді паростки овочів, бобів, злаків. З пасльонових культур (картопля, томати, баклажани, болгарський перець і т.д.) не вирощують мікрозелень, тому що їх зелень або бадилля є токсичною для вживання. Вони містять алкалоїди, що викликають отруєння організму. Мікрозелень зрізається через 8-14 днів після посадки залежно від виду посадженої овочевої культури, коли з'являються перші сім'ядольні листочки. Вміст вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів у мікрозелені в десятки разів більший, ніж у дорослих рослинах. У мікрозелені міститься велика кількість хлорофілу та різних амінокислот. Антиоксиданти, що містяться в мікрозелені, набагато ефективніше борються з вільними радикалами, ніж антиоксиданти в дорослих рослинах.

У молодих паростках мікрозелені міститься колосальна кількість поживних речовин, необхідних для зростання та розвитку дорослої рослини. Завдяки своїм концентрованим поживним речовинам, мікрозелень сприяє омолодженню нашого організму, добре очищає від токсинів кишечник, відновлює хорошу роботу внутрішніх органів. Шкіра, нігті, волосся стає міцним, здоровим і красивим.

Калорійність мікрозелені мізерно мала, енерговитрати на перетравлення перевищує калорійність вживаної мікрозелені. Мікрозелень знижує ризик серцевих захворювань, завдяки поліфенолам та антиоксидантам, її вживання знижує рівень тригліцеридів та шкідливого холестерину низької щільності. Також вживання мікрозелені зменшує ризик виникнення хвороби Альцгеймера.

Антиоксиданти мікрозелені знижують стрес, сприяють правильному надходженню цукру до клітин організму при цукровому діабеті. Мікрозелень знижує ризик розвитку ракових захворювань через велику кількість антиоксидантів і поліфенолів. Молоді паростки овочевих культур, трав, злаків, бобів, маючи високу концентрацію корисних речовин, безсумнівно, зміцнюють та очищають організм від шлаків, підвищують імунітет та опірність організму загалом. А смак та аромат мікрозелені дозволяє застосовувати їх у приготуванні та оформленні м'ясних, рибних та страв з птиці.

Окрім користі свіжа мікрозелень дає можливість насолодитися її смаком у будь-яку пору року, тому що її легко можна виростити самостійно і взимку, і влітку. У бобових культурах (нут, маш, горох, соя, сочевиця) міститься безліч протеїнів. В інших культурах його набагато менше. Також у бобових багато поліненасичених кислот омега, калію та магнію, що необхідно нашому серцю для нормальної серцевої діяльності. У салатній мікрозелені, особливо в руколі, міститься багато вітаміну С, що забезпечує опір організму вірусам та бактеріям. Мікрозелень соняшника солодка і ароматна, насичена вітамінами, мінералами, рослинними жирами і протеїнами, що, безсумнівно, тільки зміцнить ваше здоров'я.

Склад поживних речовин залежить від виду мікрозелени. Так базилік і кінза дуже хороші для нормального травлення, брокколі має протипухлинну дію, горошок багатий на залізо, гречка добра для сердечників. Рутин, що міститься в ній, запобігає атеросклерозу, інсультам, інфарктам. Овес лікує шкіру, нігті, нервову систему, волосся тощо.

Таким чином, мікрозелень містить вітаміни А, В, С, Е, К, РР, мікроелементи магній, кальцій, калій, йод, фосфор, залізо, антиоксиданти, білки, протеїни, дубильні речовини, ефірні олії та багато інших поживних речовин. При регулярному вживанні мікрозелені йдуть стреси, хронічна втома, підвищується життєвий тонус організму, налагоджується обмін речовин. Це все призведе до покращення зовнішнього вигляду та омолодження організму.

Для підтримки та збереження здоров'я людині необхідне правильне та здорове харчування, що включає вітаміни, мікроелементи, антиоксиданти тощо. Все це в необмеженій кількості можна отримати, використовуючи звичайну мікрозелень, яка обійдеться вам набагато корисніше і дешевше, ніж ліки та бади, куплені в аптеці. І, насамкінець, ви будете абсолютно впевнені в чистоті, якості та свіжості “зеленої вітамінної бомби”, вирощеної самостійно та з любов'ю!

Вас можуть зацікавити