Магазин тимчасово не працює

Застосування мікрозелені у кулінарії

Популярним трендом для ведення здорового способу життя стало вживання максимально корисного продукту - мікрозелені або мікрогріна. Мікрозелень - це молоді паростки різних культур рослин, як правило, овочевих, крім усіх пасльонових. У пасльонових рослинах міститься багато алкалоїдів, що дуже негативно впливає на здоров'я людини через токсичність цих рослин. Мікрозелень є дивовижним за користю, смачним та красивим продуктом. Відповідно до харчової цінності та, завдяки концентрованій кількості вітамінів, мінералів, антиоксидантів, поліфенолів тощо, мікрогрін є модним “суперфудом”, який став суперпопулярним продуктом.

Мікрозелень має відмінні смакові якості та чудовий зовнішній вигляд, тому вона стала дуже популярною в кулінарії. Вперше мікрозелень почали використовувати у 80-х роках минулого сторіччя каліфорнійські ресторатори в Америці. У той час мікрозелень в основному використовували як декор страв. Пізніше, після численних наукових досліджень, було доведено надзвичайну користь мікрогріна.

Мікрозелень стали застосовувати не лише у кулінарії ресторанів, а й у побуті. Люди, які ведуть здоровий спосіб життя, стали самостійно вирощувати мікрозелень. Вирощування мікрозелені у домашніх умовах стало дуже модним. З'явилася велика кількість послідовників та прихильників вживання мікрозелені. Будь-які живі істоти на нашій планеті в дитячому періоді дуже милі та привабливі. Також і зелень у “дитинстві” дуже приваблива та фотогенічна. Завдяки “милоті”, “мімішності”, яскравому насиченому кольору, а також надзвичайній користі, смаку та аромату, мікрозелень стала незамінною добавкою до багатьох страв. На сьогоднішній день існує безліч видів мікрогрину зі своїм окремим смаком і ароматом. Особливо цінуються прихильникам мікрогрину молоді паростки руколи, горошку, редиски, соняшника, капусти, амаранта, люцерни тощо.

Смак мікрогріну варіюється від пекучого, пряного, ніжного, солодкого до терпкого, вишуканого. Кожен вид мікрозелені має свій граціозний, оригінальний, унікальний по красі вид. Це робить будь-яку страву апетитною та красивою. Найпростіша їжа набуває неповторних ноток і пікантності. Дуже смачні молоденькі, пружні, соковиті та солодкуваті паростки соняшника. Їх добре додавати у будь-які салати. Багато хто воліє мікрозелень горошку, вона солодка та смачна. В наш час страви з добавкою мікрозелені включені до меню практично всіх ресторанів, як вітчизняних, так і зарубіжних. Мікрозелень стала не тільки корисною окрасою страв, але й частиною політики багатьох ресторанів, що включають її у своє меню. Зазвичай мікрозелень додають до таких страв:

  • Овочеві та фруктові салати
  • Напої-смузі
  • Усілякі бутерброди та сендвічі
  • Супи, гарячі страви
  • М'ясні та рибні страви
  • Холодні закуски
  • Соуси, канапе тощо

Застосування мікрозелені безмежно, але потрібно враховувати її смак при додаванні в ту чи іншу страву. Так броколі має гострий гіркуватий смак, амарант - ніжний і м'який смак, крес-салат схожий на гірчицю, редис васабі має пекучий смак і т.д. Не рекомендується піддавати мікрозелень термічній обробці, тому що при цьому губляться всі корисні властивості. Існує безліч рецептів салатів, напоїв, гарячих та холодних страв з використанням тієї чи іншої мікрозелені. І немає іншого способу поєднати гарне з корисним, крім як використовувати мікрозелень як добавку та прикрасу до наших страв. Виявивши фантазію та враховуючи свої смаки, можна створювати свої оригінальні рецепти, пригощаючи свою сім'ю, друзів та гостей.

Вас можуть зацікавити